TERESA

Transportministeriets samfundsøkonomiske manual for transportområdet er samlet i en brugervenlig regnearksmodel – TERESA (Transportministeriets Regnearksmodel for Samfundsøkonomisk Analyse for transportområdet)

Modellen gør det enklere at gennemføre korrekte samfundsøkonomiske vurderinger af transportprojekter. Samtidig er det fra og med september 2006 obligatorisk at gennemføre samfundsøkonomiske vurderinger med TERESA for ministeriets projekter inden for transport.

I forlængelse af regnearksmodellen udgives Transportoekonomiske-Enhedspriser, der specificerer en lang række forudsætninger og priser til brug i den samfundsøkonomiske vurdering. Transportøkonomiske Enhedspriser omfatter forudsætninger om økonomi, brændstof og infrastruktur samt priser for tidsbesparelser, kørselsomkostninger, operatøromkostninger og eksterne omkostninger.

Titel

TERESA (Transportministeriets Regnearksmodel for Samfundsøkonomisk Analyse) for transportområdet

 

Bygget af 

Version 1.0 2006: COWI, Transport- og Energiministeriet samt DTF

Revideret af
Version 5.12 2022: Incentive og DTU Transport

Ejere
Transport- og Bygningsministeriet

Dokumentation
TERESA er opbygget som et selvforklarende regneark. Dokumentationen i højre side er derfor udelukkende ment som en mere grundig metodegennemgang for dem, der måtte ønske det. Dokumentationen er ikke en forudsætning for at kunne anvende regnearket. Bemærk at "Faktasideskabelon.dotx" skal ligge i samme folder som TERESA-arket.

Det er muligt at modtage en meddelelse, når enhedspriserne eller Teresa opdateres. Send navn, organisation og e-mailadresse til tcje@dtu.dk for at komme på mail-listen.

 

 

 

 

 

Notifikation om opdateringer

Det er muligt at modtage en meddelelse, når enhedspriserne eller Teresa opdateres.

Send navn, organisation og e-mailadresse til tcje@dtu.dk for at komme på mail-listen.